Affärsresor

Affärsresor i Schweiz

Från och med sommaren 2019 arrangerar Olitog affärsresor till schweiziska alperna. Här får företaget och medarbetarna chansen att utvecklas i en kreativ och avslappnande atmosfär, möta nya affärskontakter och utöva annorlunda teambuilding i en spektakulär miljö.

Tillsammans skräddarsyr vi er resa utifrån behov, budget och äventyrliga ambitioner.


Upplev vackra Engadin!

Efter att ha landat på flygplatsen i till exempel Zürich eller Milano, alternativt anlänt till området med tåg, hämtas ni av Olitog och blir transporterade till Zuoz i Engadindalen i kantonen Graübunden i sydöstra Schweiz.

Mellan alptopparna I Zuoz uppstår lätt den befriande känslan av att vara helt isolerad från omvärlden, trots att städer som Milano, Zürich och München ligger bara några timmar bort. Området är ett av de mest exklusiva i Schweiz, vilket inte minst märks i restauranglivet. Men dalen innehåller så mycket mer än skidturister och jetset-liv i Sankt Moritz. Ute i de många små byarna lever människorna både nära varandra och naturen. På de branta alpsluttningarna betar alpkor och många av invånarna är entreprenörer som lever på köttproduktion, osttillverkning och annat.

Ni inkvarteras på hotell i Zuoz och blir ordentligt uppassad av personalen samtidigt som ni själva kan koncentrera er på att må bra, umgås och arbeta kreativt.

Affärsmöten, konferenser och föreläsningar

Vid vistelsen i Zuoz kommer det finnas konferensrum bokade för er där ni kan ha samlingar och möten. Vill ni ha affärsmöten utan att behöva lämna Zuoz eller boka en föreläsning går det också att ordna på ert hotell eller i annan lokal i byn.

Vill ni göra företagsbesök eller ha andra möten i Norditalien, Tyskland, Österrike och Schweiz ordnar vi dagsutflykter där bil- eller bussresan genom något av passen till eller från dalen blir en upplevelse i sig.

Teambuilding

Engadin bjuder på en lång rad varierade aktiviteter till olika kostnad men med det gemensamt att de sammanför er både med naturen och varandra. Givetvis hittar vi den mest ultimata aktiviteten för just er grupp när vi planerar resan.


Bergsvandring

Ett permanent inslag i resan är en bergsvandring på serpentinvägar, anpassad för alla med normal grundkondition. Här finns möjlighet både att göra en hajk på egen hand eller ta med en kunnig guide som visar upp lokala sevärdheter längs turen. Vid pausen äter vi av medhavd lunch och njuter av utsikten.

Har ni önskemål om hittar vi ett ”plattare” alternativ. Varför inte en vandring runt den vackra Sankt Moritzsjön?

Skidåkning

Kanske är det sin utförsåkning dalen är allra mest känd för. Såväl 1928 som 1948 arrangerades de olympiska vinterspelen i Sankt Moritz, alpina skid-VM har arrangerats här fyra gånger – senast 2017 – och så sent som 2018 besökte den alpina världscupen dalen.

För den som väljer skidåkning som aktivitet erbjuder de tre skidsystemen Corvatsch, Corvuglia och Diavolezza-Lagalb 63 pister med 35 mil skidåkning och 43 liftar. Högsta fallhöjden är över 1 400 meter.

Cykling

I trakten finns gott om alternativ för den som helst upplever naturen på cykel. Antingen hyr ni mountainbikes och väljer bland totalt 40 mil av uppmärkta stråk, vissa utgår från alptoppar som ni når med kabinbana, eller så väljer ni racercyklar, standardcyklar eller elcyklar och far fram längs dalens asfalterade vägar, förstås även det en stark naturupplevelse.

Klättring

Med hjälp av kunnig guide och under säkra förhållanden ger vi oss upp för alpväggen. Här får du chansen att för en stund släppa alla tankar på vardagen, koncentrera dig på uppgiften och samarbeta med kamraterna. Behöver vi säga att utsikten är oslagbar?

Glaciärklättring

Givetvis erbjuder vi även här en kunnig guide som sätter säkerheten i fokus. Glaciärklättring räknas som en farlig extremsport, men under rätta förhållanden är det en fantastisk upplevelse, inte minst i alpmiljön.

Golf

Engadin Golf Club från 1893 är Schweiz äldsta och en av Centraleuropas äldsta golfklubbar. Här får ni chans att spela på en högkvalitativ 18-hålsbana med med underbar utsikt. I angränsande Bodmer Performance Center kan du få din swingteknik analyserad med modern datorteknik.

Helikoptertur

Från flygfältet i Samedan följer ni med på en fascinerande helikopterrundflygning genom dalen. Längden på resan väljer ni själva efter hur det passar med schema och budget.

Skärm- och segelflygning

När vinden pressas mot alperna bildas uppåtvindar, vilket gör dalen till en perfekt plats för skärm- och segelflygning. 1948 arrangerades VM i segelflyg vid flygplatsen i Samedan, där den lokala klubben i dag erbjuder besökare ett pass längs alpryggen.

I intilliggande Pontresina erbjuder skärmflygsklubben möjlighet till tandemflygning för den som vill ha en ännu mer naturnära flygupplevelse över dalen.

Snöskovandring

Med hyrda snöskor får ni en naturupplevelse utöver det vanliga. Snöskorna gör det möjligt att ta sig fram även i oländig terräng och komma närmare naturen än på skidor eller med vanliga skor. I alperna finns löpartävlingar på snöskor, men nybörjaren rekommenderas att ta det lugnt – det är ett ansträngande sätt att röra sig på.

Varmt välkommen att kontakta mig!

Lisa Klasson

+41 79 271 50 94         PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmxpc2FAb2xpdG9nLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmxpc2FAb2xpdG9nLnNlPC9hPg==